ТHE IMPROVING THE PRODUCTION TECHNOLOGY OF FRUIT- WHEY DRINKS
https://doi.org/10.21285/2227-2925-2018-8-2-103-109
Abstract
About the Authors
T. A. КrasnovаRussian Federation
I. V. Timoshсhuk
Russian Federation
N. A. Samoilova
Russian Federation
J. S. Shulzhenko
Russian Federation
References
1. Ji T., Haque Z. U. Cheddar whey processing and source: I. Effect on composition and functional properties of whey protein concentrates // International Journal of Food Science and Technology. 2003. 38. P. 453-461.
2. Granato D., Branco G.F., Nazzaro F., Cruz A.G., Faria J.A. Functional foods and nondairy probiotic food development: Trends, concepts, and products // Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 2010. N 9 (3). P. 292-302.
3. Храмцов А.Г., Жилина М.А, Нестеренко П.Г, Суюнчев О.А., Батдыев И.М. Напитки нового поколения из молочной сыворотки // Молочная промышленность. 2006. N 6. С. 87.
4. Храмцов А.Г., Василин С.В. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Продукты из обезжиренного молока, пахты и молочной сыворотки. С-Пб.: ГИОРД, 2004. 576 с.
5. Sato T., Yamamori H., Matsuda H. An estimation of safety of ozonation and chlorination of a water purification plant // Water Sci. Technol. 1992. N 9-11. pp. 2385-2388.
6. Neale P., Antony A., Bartkow M. Bioanalytical assessment of the formation of disinfection byproducts in a drinking water treatment plant // Environmental Science & Technology. 2012. V. 46, N 18. P. 10317-10325.
7. Villanueva C.M., Cantor K.P., Cordier S., Jaakkola J.J., King W.D., Lynch C.F. et al. Disinfection byproducts and bladder cancer: a pooled analysis // Epidemiology. 2004. V. 15, N 3. Р. 357-367.
8. Егорова Н.А., Букшук А.А., Красовский Г.Н. Гигиеническая оценка продуктов хлорирования питьевой воды с учетом множественности поступления в организм // Гигиена и санитария. 2013. N 2. С. 18-23.
9. Елдышев Ю.Н. В стране беда- питьевая вода // Экология и жизнь. 2008. N 9 (82). С. 19-23.
10. Гусева Т.В., Молчанова Я.П., Заика Е.А. Гидрохимические показатели состояния окружающей среды: Справ. материалы. М.: Форум: ИНФРА-М, 2007. 192 с.
11. Краснова Т.А., Горелкина А.К., Тимощук И.В., Шульженко Ю.С. К вопросу формирования качества напитков // Технология и товароведение инновационных пищевых продуктов. 2015. N 6. С. 101-109.
12. Краснова Т.А., Тимощук И.В., Шульженко Ю.С. Влияние приоритетных загрязнителей воды на стойкость белков фруктово-сывороточных напитков // Известия вузов. Пищевая технология. 2015. N 4. С. 15-18.
13. Krasnova T.A., Timosсhuk I.V., Gorelkina A.K., Dugarjav J. The choice of sorbent for adsorption extraction of chloroform from drinking water // Foods and Raw materials. 2017. N 2. P. 189-196.
14. Лурье Ю.Ю. Аналитическая химия промышленных сточных вод. М.: Химия, 1984. С. 374.
15. Воробьева Т.В., Терлецкая А.В., Кущевская Н.Ф. Стандартные и унифицированные методы определения фенолов в природных и питьевых водах и основные направления их совершенствования // Химия и технология воды. 2007. Т. 29, N 4. С. 370-390.
16. Когановский А.М., Клименко Н.А., Левченко Т.М., Рода И.Г. Адсорбция органических веществ из воды. Л.: Химия, 1990. 256 с.
Review
For citations:
Кrasnovа T.A., Timoshсhuk I.V., Samoilova N.A., Shulzhenko J.S. ТHE IMPROVING THE PRODUCTION TECHNOLOGY OF FRUIT- WHEY DRINKS. Proceedings of Universities. Applied Chemistry and Biotechnology. 2018;8(2):103-109. (In Russ.) https://doi.org/10.21285/2227-2925-2018-8-2-103-109