STUDY OF POLYLAYER DIETARY FIBER BASED CAPSULES BEHAVIOR UNDER ENZYMATIC HYDROLYSIS IN VITRO
https://doi.org/ 10.21285/2227-2925-2017-7-1-147-153
Abstract
About the Authors
A. V. BannikovaRussian Federation
L. S. Rasumova
Russian Federation
A. V. Evteev
Russian Federation
I. A. Evdokimov
Russian Federation
References
1. Горбунова Н.В., Банникова А.В. Совершенствование получения биополи-мерных матриц адресной доставки инкапсулированных форм биологически активных веществ // Известия вузов. Прикладная химия и биотехнология. 2016. Т. 6, N 2 (17). С. 65-70.
2. Bokkhim H., Bansal N., Grоndahl L., Bhandari B. In-vitro digestion of different forms of bovine lactoferrin encapsulated in alginate micro-gel particles // Food Hydrocolloids. 2016. N 52. P. 231-242. DOI: 10.1016/j.foodhyd.2015.07.007
3. Банникова А.В. Разработка технологии инкапсулированных форм белков и антиоксидантов // Современная наука и инновации. 2016. N 1 (16). С. 56-60.
4. Разумова Л.С., Евтеев А.В., Ларионова О.С., Евдокимов И.А., Банникова А.В. Оценка возможности применения полислойных капсул на основе пищевых волокон в качестве средств адресной доставки биоактивных белков // Аграрный научный журнал. 2016. N 8. С. 75-78.
5. Coppi G., Iannuccelli V., Leo E., Bernabei M.T., Cameroni R. Chitosan-alginate microparticles as a protein carrier // Drug Development and Industrial Pharmacy. 2001. Т. 5, N 27. P. 393-400. DOI: 10.1081/DDC-100104314
6. Lönnerdal B. Kelleher S.L. Micronutrient transfer: infant absorption. In: Breastfeeding: Early influences on later health. Under the editorship of G. Goldberg, A. Prentice, A. Prentice, S. Filteau, K. Simondon, Netherlands, Springer Publ. 2009. V. 639. P. 29-40.
7. Rayment P., Wright P., Hoad C., Ciampi E. Haydock D., Gowland P., Butler M.F. Investigation of alginate beads for gastro-intestinal functionality. Part 1: In vitro characterization // Food Hydrocolloids. 2009. N 23. P. 816-822.
8. Chan E.S. Preparation of Ca-alginate beads containing high oil content: Influence of process variables on encapsulation efficiency and bead properties // Carbohydrate Polymers. 2011. 84. N 4. P. 1267-1275.
9. Norton I.T., Frith W.J., Ablett S. Fluid gels, mixed fluid gels and satiety // Food Hydrocolloids. 2006. N 20. 229-239.
Review
For citations:
Bannikova A.V., Rasumova L.S., Evteev A.V., Evdokimov I.A. STUDY OF POLYLAYER DIETARY FIBER BASED CAPSULES BEHAVIOR UNDER ENZYMATIC HYDROLYSIS IN VITRO. Proceedings of Universities. Applied Chemistry and Biotechnology. 2017;7(1):147-153. (In Russ.) https://doi.org/ 10.21285/2227-2925-2017-7-1-147-153