CHARACTERISTICS OF SEA CUCUMBERS AS A VALUABLE AQUACULTURE OBJECT FOR OBTAINING PHYSIOLOGICALLY USEFUL PRODUCTS
https://doi.org/ 10.21285/2227-2925-2017-7-3-92-98
Abstract
About the Authors
S. N. MaksimovaRussian Federation
A. G. Kim
Russian Federation
E. V. Fedoseeva
Russian Federation
D. V. Poleshchuk
Russian Federation
References
1. Аминин Д.Л., Шевцова Е.Б., Анисимов М.М., Кузнецова Т.А. Спектрофотометрическое определение стихопозида А из голотурии Stichopus Japonicus S. // Антибиотики. 1981. Т. 26, N 8. С. 585-588.
2. Слуцкая Т. Н., Леванидов И.П. Гексозаминсодержащие вещества голотурий и количественные изменения их в процессе производства пищевых продуктов // Исследования по технологии рыбных продуктов. Владивосток, 1977. С. 32-36.
3. Крылова Н.Н., Лясковская Ю.Н. Физико-химические методы исследования продуктов животного происхождения. М.: Пищевая промышленность. 1965. С. 53-56.
4. Калинин В.И., Левин В.С., Стоник В.А. Химическая морфология: тритерпеновые гликозиды голотурий (Holothuroidea, Echinodermata). Владивосток: Дальнаука, 1994. 284 с.
5. Shiguo Chen., Changhu Xue et. al. Comparison of structures and anticoagulant activities of fucosylated chondroitin sulfates from different sea cucumbers // Carbohydrate Polymers. 2011. V. 83, I. 2. P 688-696.
Review
For citations:
Maksimova S.N., Kim A.G., Fedoseeva E.V., Poleshchuk D.V. CHARACTERISTICS OF SEA CUCUMBERS AS A VALUABLE AQUACULTURE OBJECT FOR OBTAINING PHYSIOLOGICALLY USEFUL PRODUCTS. Proceedings of Universities. Applied Chemistry and Biotechnology. 2017;7(3):92-98. (In Russ.) https://doi.org/ 10.21285/2227-2925-2017-7-3-92-98