CREATION OF POLYMERIC PACKAGING MATERIALS WITH ANTIMICROBIAL PROPERTIES
https://doi.org/ 10.21285/2227-2925-2017-7-3-145-152
Abstract
About the Authors
Y. V. FrolovaRussian Federation
I. A. Kirsh
Russian Federation
O. V. Beznaeva
Russian Federation
D. A. Pomogova
Russian Federation
A. A. Tikhomirov
Russian Federation
References
1. Podkopaev D.O., Shaburova L.N., Balandin G.V., Kraineva O.V., Labutina N.V., Suvorov O.A., Sidorenko Yu.I. Comparative evaluation of antimicrobial activity of silver nanoparticles // Nanotechnologies in Russia. 2014. V. 9, N 1-2. С. 93-97. DOI: 10.1134/S1995078014010121
2. Кирш И.А., Фролова Ю.В. Антимикробные упаковочные материалы для мясной отрасли // Мясные технологии. 2016. N 6. С. 20-21.
3. Стеле, Р. Сроки годности пищевых продуктов. Расчеты и испытания. СПб: Профессия, 2006. 490 с.
4. Розалёнок Т.А., Сидорин Ю.Ю. Исследование и разработка антимикробной композиции для пищевых упаковок // Техника и технология пищевых производств. 2014. N 2. С. 130-134.
5. Appendini P., Hotchkiss J. H. Review of antimicrobial food packaging // Innovative Food Science and Emerging Technologies. 2002. Т. 3, N 2. С. 113-126.
6. XingQian Y., DongHong L. Review of antimicrobial food packaging // Nongye Jixie Xuebao = Transactions of the Chinese Society for Agricultural Machinery. 2009. Т. 40, N 6. С. 138-142.
7. Федотова А.В., Фролова Ю.В., Сдобникова О.А. Наномодифицированное латексное покрытие для защиты колбасных изделий // Мясная индустрия. 2013. N 10. С. 24-26.
8. Bastarrachea L.J., Wong D.E., Roman M.J., Lin Z., Goddard J.M. Active packaging coatings // Coatings. 2015. V. 5, N 4. С. 771-791. DOI:10.3390/coatings5040771
9. Леонтьев В.Н., Элькаиб Х.М., Эльхедми А.Э. Порча пищевых продуктов: виды, причины и способы предотвращения // Труды БГУ. 2013. Т. 8, Ч. 1. С. 125-130.
10. Мыколенко С.Ю., Пивоварова А.А., Тищенко А.П. Повешение микробиологической устойчивости хлебопекарной продукции с применением плазмохимических технологий // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. 2014. N 2/12 (68). C. 30-36.
11. Balandin G.V., Suvorov O.A., Shaburova L.N., Podkopaev D.O., Frolova Y.V., Ermolaeva G.A. The study of the antimicrobial activity of colloidal solutions of silver nanoparticles prepared using food stabilizers // Journal of food science and technology. 2015. V. 52, N 6. С. 3881-3886.
Review
For citations:
Frolova Y.V., Kirsh I.A., Beznaeva O.V., Pomogova D.A., Tikhomirov A.A. CREATION OF POLYMERIC PACKAGING MATERIALS WITH ANTIMICROBIAL PROPERTIES. Proceedings of Universities. Applied Chemistry and Biotechnology. 2017;7(3):145-152. (In Russ.) https://doi.org/ 10.21285/2227-2925-2017-7-3-145-152