IN VITRO STUDY OF THE EFFECT OF AQUEOUS POTATO EXTRACTS ON THE VITALITY AND MORPHOLOGY OF THE CAUSATIVE AGENT OF RING ROT
https://doi.org/10.21285/2227-2925-2017-7-4-79-86
Abstract
About the Authors
O. A. NozhkinaRussian Federation
A. I. Perfileva
Russian Federation
A. V. Sidorov
Russian Federation
I. A. Graskova
Russian Federation
References
1. Oosthuizen C., Arbach M., Meyer D., Hamilton C., Lall N. Polysulfides from Allium sativum as Immunomodulators, Hepatoprotectors, and Antimycobacterial Agents // Journal Med Food, 2017. V. 20 (7). P. 685-690. DOI: 10.1089/jmf.2016.0137.
2. Butkutė B., Padarauskas A., Cesevičienė J., Pavilonis A., Taujenis L., Lemežienė N. Perennial legumes as a source of ingredients for healthy food: proximate, mineral and phytoestrogen composition and antibacterial activity // Journal Food Sci Technol, 2017. V. 54(9). P. 2661-2669. DOI: 10.1007/s13197-017-2703-8.
3. Ngezahayo J, Ribeiro S.O., Fontaine V., Hari L., Stévigny C., Duez P. In vitro Study of Five Herbs Used Against Microbial Infections in Burundi.// Phytother Res, 2017. V. 31(10). P. 1571-1578. DOI: 10.1002/ptr.5887.
4. Vu T.T., Kim H., Tran V.K., Vu H.D., Hoang T.X., Han J.W., Choi Y.H., Jang K.S., Choi G.J., Kim J.C. Antibacterial activity of tannins isolated from Sapium baccatum extract and use for control of tomato bacterial wilt. Journal. pone. 0181499. Collection, 2017. V. 25, 12(7). DOI: 10.1371.
5. Шемшура О.Н., Исмаилова Т.Э., Сейтбаталова А.И., Бакмаханова Н.Е. Влияние растительных экстрактов на морфологию различных патогенов сои // Austrian Journal of Technical and Natural Sciences. 2015. N 3-4. С.17-19
6. Живетьев М.А., Маркова Ю.А., Граскова И.А. Влияние экстрактов растений и отдельных метаболитов на образование биопленок (обзор) // Химия растительного сырья, 2017. № 2. С. 5-18. DOI: 10.14258/jcprm.2017021547.
7. Malafaia C.B., Jardelino A.C.S., Silva A.G., de Souza E.B., Macedo A.J., Correia MTDS, Silva M.V. Effects of Caatinga Plant Extracts in Planktonic Growth and Biofilm Formation in Ralstonia solanacearum // Microb Ecol, 2017. Sep 17. DOI: 10.1007/s00248-017-1073-0.
8. Уткина Т.М., Потехина Л.П., Карташова О.Л., Ткачев А.В. Регуляция персистентных свойств микроорганизмов растительными экстрактами хвойных растений // Бюллетень Оренбургского научного центра УРО РАН. 2013. N 3. С. 1-9
9. Eichenlaub R., Gartemann K.H. The Clavibacter michiganensis subspecies: molecular investigation of gram-positive bacterial plant pathogens // Annu Rev Phytopathol. 2011. V. 49. P. 445-64.
10. Van der Wolf J. M., Elphinstone J. G., Stead D. E., Metzler M., Muller P., Hukkanen A., Karjalainen R. Epidemiology of Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus in relation to control of bacterial ring rot // Plant Research International B.V. Wageningen Report 95. February 2005.
11. Yamori W. Kogami H. Masuzawa T. Freezing tolerance in alpine plants as assessed by the FDA-staining method // Polar. Biosci. 2005. V. 18. P. 73-81.
12. РосЕвроплант Высококачественный семенной картофель сортов немецкой селекции выращивание и реалицация // Каталог 2013-2014, 19 с.
13. Каталог Сорта картофеля, возделываемые в России. // Ежегодной справочное издание. М.: Агроспас, 2013, 150 с.
14. Romanenko A.S., Riffel A.A., Graskova I.A., Rachenko M.A. The role of extracellular pH-homeostasis in potato resistance to ring-rot pathogen. // Journal of Phytopathology. 1999. V. 147. P. 679-686.
Review
For citations:
Nozhkina O.A., Perfileva A.I., Sidorov A.V., Graskova I.A. IN VITRO STUDY OF THE EFFECT OF AQUEOUS POTATO EXTRACTS ON THE VITALITY AND MORPHOLOGY OF THE CAUSATIVE AGENT OF RING ROT. Proceedings of Universities. Applied Chemistry and Biotechnology. 2017;7(4):79-86. (In Russ.) https://doi.org/10.21285/2227-2925-2017-7-4-79-86